خبرنگاران جشنواره ای برای موسیقی بومی گیلان

به گزارش بازی های اندروید، رشت - خبرنگاران- رئیس انجمن موسیقی گیلان از برگزاری نخستین جشنواره موسیقی بومی استان در اسفند ماه اطلاع داد و از جوانان استان خواست سازهایشان را برای نواختن نواهای بومی سرزمینشان کوک نمایند.

خبرنگاران جشنواره ای برای موسیقی بومی گیلان

محمدرضا صفر پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران افزود: جشنواره موسیقی بومی گیلان به عنوان نماد فرهنگی موسیقی استان در عرصه اجرا و فراوری آثار فاخر و ارزشمند موسیقی بومی با بهره گیری از استادان این حوزه و نیز پژوهشگران برجسته موسیقی برگزار می گردد.

وی گفت: این جشنواره ضمن حفظ کرامت هنر موسیقی بومی و استادان این حوزه، با رعایت اخلاق حرفه ای اقدام به ایجاد فرصت های برابر برای شکوفایی و پرورش استعدادهای موسیقی بومی می نماید و می کوشد ظرفیت های موسیقی نواحی گیلان را در سطح کشور معرفی کند.

وی ادامه داد: همچنین این جشنواره کوشش می نماید با تربیت هنرمندان شایسته و متعهد و دارای توان علمی و هنری بالا، آفرینش هنری و نوآوری را برای رسیدن به سربلندی و موفقیت هرچه بیشتر هنرمندان موسیقی بومی گیلان در عرصه های کشوری و بین المللی برنامه ریزی کند.

صفرپور گفت: جشنواره موسیقی بومی گیلان ضمن همکاری همه جانبه با سایر موسیقی های قومی در سطح کشور می تواند مکانی برای همکاری، هم افزایی، اشاعه تفکر هم زیستی فرهنگ های بومی باشد.

رئیس انجمن موسیقی گیلان توضیح داد: این جشنواره با همکاری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی ، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی گیلان برگزار می گردد تا به رسالت ذاتی خود یعنی هم سویی با احتیاجهای اجتماعی درعرصه های مختلف پاسخ دهد.

صفرپورافزود:جشنواره موسیقی بومی گیلان با تکیه بر سرمایه های فرهنگی موسیقی اقوامِ گیلانی و با استفاده از ظرفیت های علمی و پژوهشی در حوزه قوم موسیقی شناسی و نیز مشارکت حداکثری مردم در پاسداشت هنرمندان فرهیخته موسیقی بومی، سعی درحفظ و نگهداری و معرفی هرچه بیشتر این سرمایه عظیم و منحصربه فرد گیلان در سطوح مختلف دارد.

وی توضیح داد: جشنواره موسیقی بومی گیلان در سه بخش اصلی موسیقی نواحی گیلان، موسیقی شهری استان و بخش آزاد (غیررقابتی) برگزار می گردد.

وی ادامه داد: در بخش موسیقی نواحی گیلان خوانندگان و نوازندگان سازهای زهی، بادی و کوبه مناطق مختلف گیلان به رقابت خواهند پرداخت؛ در این بخش قسمت ویژه ای برای حرکات و مناسک آئینی در نظر گرفته شده است.

صفرپور افزود: همچنین، در حوزه موسیقی شهری، بخشی برای تک نوازی و گروه نوازی و بخشی نیز با عنوان آفرینش و آهنگسازی در نظر گرفته شده است.

وی گفت: بخش آزاد جشنواره که به صورت غیررقابتی در نظر گرفته شده است فرصتی برای حضور علاقمندان بدون محدودیت سنی اما با محتوای اجرا شده در ارتباط با گیلان را فراهم می آورد.

وی گفت: جشنواره در قالب سه گروه سنی الف 15 تا 18 سال (متولدین سال های 1381 تا 1384)، ب 19 تا 23 سال(متولدین سال های 1376 تا 1380)و ج 24 تا 29 سال (متولدین سال های 1370 تا 1375) برگزار می گردد.

وی ادامه داد: متقاضیانی که سن آنها از 15 سال کمتر است نیز در صورت آمادگی و تمایل می توانند آثار خود را برای آنالیز در گروه الف ارسال کنند.

وی تاکید نمود: جشنواره در یک مرحله برگزار خواهد شد و شرکت کنندگان باید آثار خود را تا تاریخ چهارم اسفند ماه به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند؛ پس از آنالیز و ارزیابی آثار ارسالی توسط هیات های داوری از منتخبان برای شرکت در اجرای صحنه ایِ جشنواره در رشت دعوت خواهد شد.

صفر پور تذکر داد: برای ارسال قطعات الزامی است داوطلبان قطعات مورد نظر را به منظور شرکت در همین جشنواره اجرا و ضبط کنند و نمونه آثاری که از پیش ضبط و یا در قالب کنسرت اجرا شده باشد، قابل آنالیز نیست.

رئیس انجمن موسیقی گیلان ادامه داد: همچنین مسئولیت کنترل صحت ضبط و قابل پخش بودن فایل ارسالی در قالب فرمت های خواسته شده در فراخوان با متقاضیان است و در صورت خوانده نشدن آثار ارسالی توسط دستگاه های معمول و رایانه، آثار مذکور مورد آنالیز قرار نخواهد گرفت در نمونه اثر ضبط شده و در فایل ارسالی شرکت کنندگان مجاز به صحبت کردن نیستند.

صفرپورگفت: داوطلبان می توانند در صورت توانایی در چند بخش شرکت کنند اما ضروری است در تهیه فیلم و پر کردن فرم شماره یک برای هر بخش به صورت مستقل عمل کنند.

وی افزود:اطلاعات دقیق در صفحه اینستاگرام انجمن موسیقی گیلان اطلاع رسانی خواهد شد.

وی با بیان اینکه مهلت پذیرش آثار حداکثر تا تاریخ چهارم اسفندماه است؛ افزود:اجرای صحنه ای برگزیدگان در اواخر اسفند که تاریخ و زمان دقیق و جداول تفکیکی متعاقباً اعلام خواهد شد؛ برگزار می گردد.

رئیس انجمن موسیقی گیلان گفت:اگر تعداد متقاضیان در هر بخش یا گروه سنی به حد نصاب لازم نرسد آن بخش یا گروه سنی به صورت رقابتی برگزار نخواهد شد اما در صورتی که کیفیت آثار ارسالی در چنین مواردی مورد تأیید هیات داوران باشد از این افراد برای اجرا در بخش جنبی (غیررقابتی) دعوت می گردد.

صفرپور در مورد نحوه ثبت نام و ارسال آثار گفت: برای ثبت نام و شرکت در جشنواره بومی جوان، ضروری است فرم شماره یک را مطابق دستورالعمل دریافت نموده و پس از درج اطلاعات مورد احتیاج به همراه کپیِ کارت ملی و شناسنامه با تصویری واضح و فیلم شرکت در جشنواره به آدرس دبیرخانه ارسال گردد؛ لازم به شرح است نحوه ارسال به لحاظ مدیریت زمان و سلامت مرسوله به عهده شرکت کنندگان است.

وی ادامه داد: فرم شماره یک با ارسال جمله متقاضی شرکت در جشنواره هستم برای دریافت فرم شماره یک به شماره واتساپ 09113392203 برای متقاضی ارسال می گردد.

وی گفت: چنانچه فیلم را با گوشی تلفن همراه خود تهیه می کنید، حتما گوشی را به صورت افقی گرفته و ویدئو را ضبط کنید.

وی افزود: فرمت های مجاز فایل های تصویری ضبط شده avi - mp4 - mkv - mov - mpeg است؛ چنانچه با فرمتهای دیگری ویدئو را تهیه نموده اید، حتما با استفاده از نرم افزارهای تبدیل ویدئو، آن را به فرمت های قابل قبول تبدیل کنید.

صفر پور تاکید نمود: همه شرکت کنندگان در بخش موسیقی نواحی گیلان باید به اجرای قطعاتی مبتنی بر سنت موسیقایی منطقه مورد نظر بپردازند.

وی ادامه داد: همه شرکت کنندگان در بخش موسیقی شهری گیلان باید به اجرای قطعاتی مبتنی بر سنت های اجرایی در محافل و مجامع شهری منطقه مورد نظر خود بپردازند و استفاده ادوات غیر بومی در این بخش بدون مانع است.

وی افزود: شرکت کنندگان بخش آزاد، بدون محدودیت سنی، می توانند برای شرکت در بخش غیررقابتی جشنواره اما با موضوع یکی از ویژگی های موسیقی گیلان، اعم از ویژگی های سازی و آوازی یا گویش و زبان های مناطق مختلف گیلان در این بخش حضور یابند.

علاقمندان سوالات موسیقیایی خود را باید با دبیرخانه جشنواره به شماره 09113392203 مطرح کنند.

منبع: ایرنا
انتشار: 22 اسفند 1399 بروزرسانی: 22 اسفند 1399 گردآورنده: droidgamers.ir شناسه مطلب: 1006

به "خبرنگاران جشنواره ای برای موسیقی بومی گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران جشنواره ای برای موسیقی بومی گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید