معرفی انواع سرطان ها و تومورهای استخوانی

به گزارش بازی های اندروید، عنوان سرطان به رشد غیر طبیعی سلول های بدن و تقسیم نامنظم آنها در بدن گفته می گردد، این سلول های غیر قابل کنترل در قسمت های مختلف استخوانی بدن، بافتی را ایجاد می نمایند و این بافت ها به صورت انواع تومورهای خوش خیم و بدخیم درمی آیند و ما نیز در این مقاله به معرفی انواع سرطان و تومورهای استخوانی می پردازیم.

معرفی انواع سرطان ها و تومورهای استخوانی

این بافت های سرطانی در بعضی از موارد ساختار استخوان ها و در بعضی از موارد عملکرد استخوان ها را نشانه می گیرند، ناگفته نماند بعضی از این بافت ها در ظاهر استخوان ها مسئله ای را ایجاد نمی نمایند و دیده نمی شوند، اما بعضی به طور طبیعی در استخوان های افراد بیمار مشهود است.

تومورهای خوشخیم در جای خود باقی می مانند و حرکتی ندارند به همین دلیل به خوبی درمان می شوند و یا احتیاج به درمان ندارند، اما تومور های بدخیم حرکت می نمایند و قسمت های مختلف بدن را نیز درگیر خود می نمایند.

سرطان استخوان یکی از انواع سرطان هایی است که افراد بسیار کمی را درگیر خود می نماید. اختلالات ژنتیکی، قرار دریافت در معرض تشعشعات هسته ای، پیچ خوردگی استخوان ها و شکستگی آنها می تواند در ایجاد سرطان استخوان موثر باشد.

سرطان ها و تومورهای استخوانی خوش خیم

بسیاری از پزشکان بعضی از تومورهای خوش خیم را درمان می نمایند، اما بعضی از این تومورها چون مسئله ای ایجاد نمی نمایند به حال خود رها می شوند. اما باز هم آن تومورها ممکن است در آینده برای بدن ایجاد مشکل نمایند.

انواع تومورهای خوش خیم که می توانند در استخوان ها و غضروف ها ایجاد شود، شامل استئوکندرم، انکندروما، فیبروم های ناسازگار، سلول های عظیم، دیسپلازی استخوانی، استوئید استئوما است که ممکن است افراد در سنین مختلف به خصوص جوانان و نوجوانان را درگیر خود نمایند و بخشی از استخوان های بدن را مورد هدف قرار دهند.

بسیاری از این تومورها در ظاهر معین نمی شوند و وجود آنها باید از طریق رادیوگرافی و عکسبرداری و توسط متخصص و جراح تومور استخوانی تشخیص داده شود.

همچنین سایر متخصصین ارتوپدی مانند متخصص و جراح زانو و لگن، جراح پا، جراح ستون فقرات، جراح شانه و ... نیز پس از تشخیص بیماری، بیمار را به متخصص مربوطه ارجاع خواهند داد.

  • استئوکندرم

تومور استخوانی استئوکندرم، بیشتر جوانان را مورد آسیب قرار می دهد و اغلب در انتهای استخوان های بلند، مانند ران ها و بازوها ایجاد می شود و بافت توموری آن نیز بیشتر در استخوان ها و غضروف ها ایجاد می شود و به صورت بیرون زدگی نیز مشهود می شود.

  • انکندروما

تومور انکندروما، نیز ممکن است در تمام استخوان های ران ها، بازوها و دست ها ایجاد شود و بافت آن نیز در مغز استخوان و غضروف تشکیل می شود.

در بیشتر موارد بیماران این تومور را از کودکی تا عظیمسالی به همراه خود دارند و چیزی متوجه نمی شوند. این تومور در این نواحی بیشتر به غضروف سازی می پردازد.

  • فیبروم

تومور فیبروم های ناسازگار، یک نوع کیست استخوانی بسیار ساده است که نوجوانان را درگیر می نماید. تومور سلول های عظیم نیز در قسمت های دوار و گرد استخوانی دیده می شوند که این نوع تومور خیلی کم در بدن افراد مختلف ایجاد می شود.

دیسپلازی استخوانی

دیسپلازی استخوانی نیز نوعی تومور خوشخیم است که به خودی خود قابل مشاهده نیست و فقط با رادیوگرافی دیده می شود و بیشتر در اثر ایجاد شکستگی ها خود را نشان می دهد و منشاء ژنتیکی دارد.

استوئید استئوما

تومور استوئید استئوما در ران افراد ایجاد می شود و دارای دردهای شبانه است. به همین دلیل پزشکان برای کاهش این دردها با استفاده از روش های مختلف به درمان آن می پردازند.

سرطان ها و تومورهای استخوانی بدخیم

در این میان بعضی از افراد بدشانس به سرطان استخوان مبتلا می شوند، سرطانی که دارای تومورهای بدخیم و خطرناک است و باید حتما به درمان آن پرداخت و به راحتی از کنار آن نگذشت.

این تومورهای بدخیم به سمت اعضای مختلف بدن می فرایند و ممکن است، باعث ایجاد سرطان های دیگر شوند.

انواع تومورهای بدخیم شامل کندروسارکوما، استئوسارکوم، سارکوم یوئینگ، و سرطان استخوان ثانویه هستند که هر کدام معینات مخصوص به خود را دارند.

  • کندروسارکوما

تومور بدخیم کندروسارکوما، بیشتر افراد سالمند را درگیر می نماید. این تومور در لگن، شانه های دست و ران این افراد ایجاد می شود.

  • استئوسارکوم

استئوسارکوم بیشتر در افراد کم سن و سال ایجاد می شود و به سرعت به قسمت های دیگر بدن نفوذ می نماید. محل تشکیل این تومور نیز در بالا و پایین زانوها و شانه ها به خصوص در استخوان های بلند این نواحی است. قابل ذکر است که این تومور در صفحات رشد استخوان های ناحیه های ذکر شده ایجاد می شود.

  • سارکوم

سارکوم نیز بیشتر در مردان و در سنین عظیمسالی و گاهی در بچه ها زیر هفت سال ایجاد می شود. این تومور بیشتر در استخوان های لگن، ستون فقرات، جمجمه، سینه، پاها و دست ها ایجاد می شود. این تومور در عضلات چربی و عروق این استخوان ها نفوذ می نماید و سبب ایجاد خطر می شود.

  • سارکوم یونگ

سارکوم یوئینگ بیشتر در استخوان های نرم و بلند بازوها و پاها ایجاد می شود و بچه ها و نوجوانان و به طور کلی افراد کم سن و سال بیشتر در معرض ابتلا به این نوع تومور بدخیم هستند.

  • سرطان استخوان ثانویه

سرطان استخوان ثانویه نیز بیشتر در افراد مسن و سالمند بروز پیدا می نماید. به دلیل اینکه در جای دیگر بدن مانند کلیه، پروستات، سینه، ریه و ... ایجاد شده و به استخوان های نواحی ذکر شده متاستاز پیدا نموده است، نام ثانویه را به خود گرفته است.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 6 فروردین 1400 بروزرسانی: 6 فروردین 1400 گردآورنده: droidgamers.ir شناسه مطلب: 1036

به "معرفی انواع سرطان ها و تومورهای استخوانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی انواع سرطان ها و تومورهای استخوانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید