کجا موریانه خوار ببینیم؟
به گزارش بازی های اندروید، موریانه خوار یا آردوارک، جانوری است که کاملا با مورچه خوار فرق دارد! در ادامه با خبرنگاران همراه باشید تا با این جانور بیشتر آشنا شوید.
آردوارک (Aardvark) پستانداری است که در فارسی آن را با نام موریانه خوار می شناسند و از سویی دیگر در زبان عامیانه به آن خوک خاکی (Earth pig) نیز می گویند که در واقع ترجمه نام آردوارک هم همین است. این پستاندار ظاهر نسبتا عجیبی دارد به گونه ای که کاملا مثل این است که هر بخش از بدنش از جانور دیگری گرفته شده است! موریانه خوار پوزه درازی دارد که انتهای آن دقیقا شبیه دماغ خوک است! گوش های این جانور شبیه خرگوش است و دُمش شبیه به کانگورو است. جالب ترین نکته در خصوص موریانه خوار این است که این پستاندار از لحاظ جانور شناسی هیچ ارتباطی با گونه های دیگری که نامشان به میان آمد ندارد! نزدیک ترین جانور به موریانه خوار، مورچه خوار است و این دو گونه در حالیکه کاملا با یکدیگر فرق داشته و دو گونه جدا محسوب می شوند، از لحاظ جانور شناسی به یکدیگر نزدیک هستند.
جثه موریانه خوار مقدار یک خوک کوچک است. زبان این جانور بسیار دراز است و در کنار زبان، موریانه خوارها گوش های نسبتا بزرگی هم دارند. این جانور برای یافتن غذا زمین را حفر می نماید. غذای مورد علاقه موریانه خوار (همان طور که از نام این جانور پیدا است) مورچه و موریانه است. آردوارک لانه های مورچه و موریانه را حفر می نماید و سپس از آن ها تغذیه می نماید. می توان گفت که موریانه خوارها به صورت اختصاصی از مورچه ها و موریانه ها تغذیه می نمایند اما هر از گاهی هم پیش می آید که این پستانداران از سایر حشرات همچون سوسک ها هم تغذیه نمایند! آردوارک ها پوست بسیار محکمی دارند و این ویژگی جانور را در مقابل گازهای متععد طعمه اش در امان نگه می دارد. این پستاندار روزانه بالغ بر 50,000 حشره را می خورد! موریانه خوار هم همچون مورچه خوار طعمه خود را نمی جود و مستقیم قورت می دهد. غذای بلعیده شده در قسمتی عضلانی از معده هضم می گردد. این جانوران به ندرات آب می نوشند و عمولا آب مورد احتیاج بدن خود را از خوردن حشرات به دست می آورند.
آردوارک ها تنها زندگی می نمایند. این جانوران به زندگی گروهی اعتقادی ندارند و اجتماعی نیستند! از سویی دیگر این جانوران شبانه به فعالیت و یافتن غذا می پردازند و در طول روز استراحت می نمایند. این مسئله به این جانوران یاری می نماید که از گرمای روز فرار نمایند. موریانه خوارها لانه خود را در زیر زمین حفر می نمایند و شبانه برای یافتن غذا ممکن است حدود 2 تا 5 کیلومتر سفر نمایند. موریانه خوارها از نظر شرایط بقا در شرایط بسیار خوبی قرار دارند. نسل این حیوانات در حال حاضر در معرض خطر خاصی قرار ندارد و آردوارک ها به وسیله IUCN در دسته کمترین نگرانی قرار گرفته اند. هر چند این مسئله هم بسیار مهم است که در حال حاضر تعداد دقیق موریانه خوارها تعیین نیست و و پیش بینی می گردد که به علت شکار شدن نسل این جانوران رو به کاهش باشد اما در کل آن ها شرایط بقای بسیار متعادل و نرمالی دارند.
موریانه خوارها چهار انگشت روی پاهای جلویی و پنج انگشت روی پاهای عقبی خود دارند. این جانوران در حفر زمین بسیار حرفه ای هستند به طوری که می توانند 0/6 متر را در مدت زمان 15 ثانیه حفر نمایند! موریانه خوارها سالی یک فرزند به جهان می آورند و بچه های این جانور رشد بسیار سریعی دارند به طوری که پس از گذشت شش ماه فرزند می تواند جدا گردد و مستقل زندگی کند.
موریانه خوارها در طیف گسترده ای از منطقه ها زندگی می نمایند. این جانوران در علفزارها، دشت ها، جنگل های بارانی، جنگل ها و حتی منطقه ها بیابانی یافت می شوند. این جانوران ساکن آفریقا هستند و در کل مرکز و جنوب این قاره یافت می شوند. آردوارک ها خانه خود را در زمین حفر می نمایند و از آنجایی که قادر نیستند تا زمین سخت و سنگ ها را کنار بزنند یا حفر نمایند، در نتیجه این جانوران در منطقه ها کوهستانی با زمین سخت زندگی نمی نمایند. از آنجایی که این جانوران فعالیت های اصلی خود را شبانه انجام می دهند در نتیجه شاید مشاهده آن ها به طور طبیعی در حیات وحش کار چندان ساده ای نباشد.
نظر شما در خصوص موریانه خوار چیست؟ آیا مایل به تماشا آن ها از نزدیک هستید؟ نظرات خود را با خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: کجارو / livescience.com