روز جهانی زنبور عسل؛ 10 مورد از خواص دارویی عسل و مشهورترین انواع عسل
به گزارش بازی های اندروید، می گویند نسل زنبور عسل که منقرض گردد نسل بشر هم منقرض خواهد شد. بیشترین فایده زنبور عسل فراوری عسل یا انگبین است؛ یک ترکیب بسیار غلیظ قندی و اسیدی محلول در آب که به خاطر شیرینی حالت اسیدی آن چندان احساس نمی گردد. این ترکیب قندی غلیظ تقریبا شامل 600 عنصر مختلف است که زنبور عسل آن ها را جمع نموده، شکل شان را تغییر داده و در کندو نگهداری می نماید. 20 ماه مه هر سال روز جهانی زنبور عسل است. با مجله خبرنگاران باشید تا در یک مقاله ترجمه شده از سایت Real food for life ده مورد از خواص مهم دارویی و درمانی عسل طبیعی را به شما بگوییم و انواع مختلف این خوارکی مفید را به شما معرفی کنیم.
از وبسایت وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی دیدن نمایید.
1- پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی
از جمله خواص مهم دارویی و درمانی عسل طبیعی این است که سرشار از فلانوئید و آنتی اکسیدان است، موادی که ریسک ابتلا به انواع سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهند. این فلانوئیدها و آنتی اکسیدان ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید و خطر ابتلا به سرطان ها مختلف را کمتر می نمایند.
2- کاهش خطر ابتلا به زخم معده و سایر بیماری های معده
تحقیقات اخیر پزشکی حاکی از آن است که عسل خالص و طبیعی بسیاری از مسائل و بیماری های مربوط به معده و دستگاه گوارش مثل زخم معده، نفخ معده و سایر امراض مربوط به معده را درمان می نماید. از سوی دیگر این ماده اسیدی شیرین به خاطر خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد برای افرادی که مبتلا به رفلاکس معده یا همان ترش کردن در اصطلاح عامیانه هستند، بسیار مفید است. رفلاکس به خاطر ضعیف شدن بافت اسفنگتر مری رخ می دهد و عسل قادر است این بافت را قوی کند.
3- آنتی باکتریال و ضد قارچ
خواص مهم دارویی و درمانی عسل طبیعی یکی و دو تا نیستند. عسل خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارند. این خواص به خاطر وجود آنزیمی است که زنبورها هنگام درست کردن این ماده شیرین به آن اضافه می نمایند و این دقیقا همان آنزیمی است که در ترکیب آب اکسیژنه وجود دارد.
4- مقوی و انرژی زا
می دانستید در زمان یونان باستان ورزشکارانی که می خواستند در بازی های المپیک شرکت نمایند برای افزایش توان فیزیکی و نمایش بهتر، عسل و انجیر خشک می خوردند؟ در حال حاضر نتایج مطالعاتی که در این زمینه اجرا شده نشان می دهد که خوردن مواد غذایی مثل عسل و انجیر خشک سطح گلیکوژن را در بدن بالا نگه می دارد و مدت زمان ریکاوری را نسبت به سایر خوراکی های شیرین بهبود می بخشد و این یکی دیگر از خواص درمانی عسل است.
5- ضد سرفه و التهابات گلو
اگر دچار آنفولانزا شدید یا سرما خورده اید و سرفه های خشک امان تان را بریده، عسل بخورید. طبق تحقیقی که روی 105 کودک اجرا شده، تاثیر یک دوز عسل طبیعی معادل تاثیر یک دوز شربت دکسترومتورفان به عنوان شربت ضد سرفه برای کاهش سرفه و درمان سرماخوردگی، تشخیص داده شده است. علاوه بر این بچه ها تحت درمان بعد از خوردن این خوراکی درمانگر شیرین خواب راحت تری داشته اند، این در حالی است که دکسترومتورفان تاثیرات خواب آور دارد.
6- درمان ناتوانی جنسی و لاغر نماینده
طبق تحقیقاتی که کارشناسان طب سنتی هندی موسوم به آیورودا حدود 4000 هزار سال پیش در خصوص تاثیر عسل بر بدن انسان نخستین انجام دادند معین شد نوع طبیعی آن تاثیر شگرفی بر تقویت بینایی، کاهش وزن و لاغری، درمان ناتوانی جنسی و انزال زودرس، بی اختیاری و تکرر ادرار، برونشیت و آسم، اسهال و حالت تهوع و استفراغ دارد. بد نیست بدانید فلسفه طب سنتی آیورودا دانستن علم زندگی و عمر طولانی با به کارگیری روش های طبیعی و مواد طبیعی است. به همین خاطر خواص درمانی عسل طبیعی برای در این طب سنتی بسیار مورد توجه است.
7- تنظیم نماینده قند خون
نوع طبیعی عسل یک درمان موثر برای تنظیم کردن قند خون است. حتی اگر این ماده شیرین یک خوراکی بسیار شیرین هم باشد اما یکی از بهترین مواد غذایی طبیعی برای تنظیم قندخون است. قند این ماده خوراکی شیرین متشکل از فروکتوز و گلوکز است که به بدن برای تنظیم سطح قند خون یاری می نماید.
8- درمان جای زخم و سوختگی
خواص مهم دارویی و درمانی عسل طبیعی به عنوان کاردستی شیرین و خوشمزه زنبورها فقط روی اندام های داخلی بدن موثر نیست. عسل طبیعی یکی از بهترین مرهم ها برای درمان جای زخم و سوختگی (حتی زخم های عمیق) است و این تاثیر درمانی به خاطر خواص آنتی باکتریال و ضد میکروبی آن است که سبب می گردد زخم عفونت نکند و سریع تر خشک گردد. از سوی دیگر این خوراکی شیرین و مفید سرعت تکثیر سلول های پوست را افزایش می دهد و به این ترتیب به سلول های جدید، انرژی مورد احتیاج را برای جابجایی در عرض زخم می دهد.
9- پروبیوتیک است
یکی دیگر از خواص مهم دارویی و درمانی عسل طبیعی این است که سرشار از باکتری های مفید و درمانگر است. این باکتری های مفید شامل 6 باکتری لاکتوباسیلی و 4 باکتری بیفیدوباکتری هستند. وجود همین باکتری های مفید و درمانگر موجود در نوع طبیعی این خوراکی خود بیانگر همه چیز در خصوص اثرات شگفت انگیز درمانی آن است.
10- تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن
سرشار از فلانوئید و آنتی اکسیدان های مختلف است و همین امر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. در زمان ابتلا به بیماری های مثل سرماخوردگی و آنفولانزا و به خصوص در این روزهای شیوع بیماری کرونا عسل بخورید. درمان آنفولانزا و ضعف بدن و سرفه های ناشی از آن با عسل طبیعی از دیرباز مورد توجه پزشکان بوده است.
این مطالب را هم مطالعه کنید:
مشهورترین انواع مختلف عسل کدامند؟
عسل طبیعی یکی از مفیدترین و شفابخش ترین خوراکی های موجود در جهانست. اما در این میان خاصیت شفابخشی بعضی از انواع آن بیشتر از بقیه شگفت انگیز است.
* مانوکا: مانوکا که از درخت چای به دست می آید بهترین و مفیدترین عسل موجود در جهان برای درمان امراض مختلف و تقویت سیستم ایمنی بدن است. نیوزلند سرزمین مادری عسل مانوکا است.
*گندم سیاه:یک جایگزین بسیار عالی برای شربت ضد سرفه و یک ماده موثر و مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن.
* گل های وحشی: از انواع کمیاب و گرانقیمت است.
* یونجه: عمدتا در کشور کانادا و از شکوفه یونجه تهیه می گردد.
*اقاقیا: یک عسل مقوی و خوشبو که پایین ترین میزان قند را دارد و نوع طبیعی آن سبک، شفاف است و بوی گل می دهد.
* بلوبری
*شکوفه پرتقال
* شبدر: به عقیده عسل خورهای حرفه ای عسل شبدر لذیذترین طعم را در میان تمام انواع عسل دارد. این عسل هم بیشتر در کشور کانادا و از خالص ترین نوع گل های شبدر وحشی تهیه و فراوری می گردد.
چگونه از انواع عسل نگهداری کنیم؟
می دانستید عسل نه فاسد می گردد و نه خواص خود را در طول زمان از دست می دهد؟ حتما شما هم این تجربه را داشته اید عسلی که به اسم عسل طبیعی خریداری نموده اید بعد از مدتی کدر و مات شده باشد اما این اصلا نشانه بدی نیست. یعنی در واقع عسلی که کدر شده نه فاسد شده و نه خواص خود را از دست داده است. عسل زمانی که کدر می گردد در واقع رُس نموده یا کریستالیزه شده است. این عسل رُس نموده شبیه روغن حیوانی مایع و کمی سفت است.
حالا سوال اینجاست که چگونه از عسل چه به صورت مایع و چه ژل رویال نگهداری کنیم؟ عسل را در یخچال نگهداری نکنید. کافی است عسل را در دمای طبیعی محیط (نه سرد و نه گرم) نگهدارید. اگر عسل را در یخچال نگهداری کنید خیلی سریع تر رُس می نماید. عسل خاصیت ضد میکروب دارد. اگر عسل را در ظرف شیشه ای تمیز نگهداری کنید (ظروف فلزی باعث فعل و انفعالات شیمیایی در عسل می شوند)، برای هر بار برداشتن عسل از قاشق تمیز و خشک بهره ببرید و درب ظرف را بعد از هر بار استفاده محکم ببندید عسل تخمیر نمی گردد و فاسد نمی گردد.
عسل تقلبی چه فرقی با عسل طبیعی دارد؟
واقعیت این است که عسل طبیعی و خالص را فقط می توان در آزمایشگاه های مواد غذایی از انواع تقلبی تشخیص داد و حتی رفتن بالای سر کندو هم یاریی به تشخیص عسل طبیعی از تقلبی نمی نماید. یکی از روش هایی که تا حدودی می تواند به شناخت برای خرید عسل طبیعی یاری کند، این است که آن را داخل یک لیوان آب سرد بریزید. اگر قطره های عسل حل نشدند و ته لیوان ته نشین شدند، عسل طبیعی است، اما اگر عسل در آب حل و ذرات آن به صورت رشته هایی در آب ناپدید شدند، احتمال اینکه آن عسل تقلبی باشد بیشتر است. بد نیست بدانید که عسل طبیعی بو و طعم گل ها را در خود دارد و به محض گذاشتن در دهان آب می گردد، اما عسلی که طبیعی نباشد مثل آبنبات در دهان جمع می گردد و طعم شکر آن غالب است.
یکی دیگر از روش های تشخیص عسل طبیعی این است که آن را از داخل ظرفی به درون ظرف دیگری بریزید، اگر داخل ظرف پر از حباب شد نشانه طبیعی بودن عسل است. شکرک زدن، یکی دیگر از روش های تشخیص عسل طبیعی است. این خاصیت فقط در عسل های طبیعی دیده می گردد چرا که فقط دیاستاز قادر است ذرات عسل را متبلور کند و باعث شکرک زدن آن گردد درحالی که عسل تقلبی به علت نداشتن دیاستاز صاف و روشن باقی می ماند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اگر عسل بعد از مدتی شکرک زد حتما طبیعی و سالم است و به اصطلاح فاسد نشده است. پس حتی می تواند گفت عسل در صورت شکرک نزدن و ته نشین نشدن می تواند تقلبی باشد.
منبع: افق کوروش