طرز تهیه پلو بندری فوق العاده خوشمزه و لذیذ
به گزارش بازی های اندروید، پلو بندری یکی از غذاهای سنتی و محلی جنوبی است که طعم خوشمزه و بی نظیری دارد و روش پخت و درست کردن آن در شهرهای مختلف، فرق دارد.
مواد لازم برای 5 نفر
برنج محلی 4 پیمانه
تن ماهی 2 قوطی
پیاز بزرگ 2 عدد
شوید تازه خرد شده 1 لیوان بزرگ
گوجه فرنگی میانه 3 عدد
سیر درشت 3 حبه
پودر تخم گشنیز یک قاشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق مرباخوری
فلفل سبز تند میانه 2 عدد
زعفران دم نموده 3/1 فنجان
روغن مایع و آب به میزان لازم
ادویه ماهی 1 قاشق مربا خوری
ادویه پلویی 1 قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه پلو بندری
مرحله اول
برای تهیه پلو بندری خوشمزه ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و سپس در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، وقتی روغن گرم شد، پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله دوم
حالا سیرها را که نگینی خرد نموده اید اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد گردد، بعد زردچوبه را بریزید و دوباره چند ثانیه تفت دهید تا پیاز و سیر خوشرنگ و طلایی شوند.
مرحله سوم
سپس فلفل های سبز را خرد کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و حدودا یک دقیقه تفت دهید، اگر نمی خواهید پلو خیلی تند گردد، فقط از یک فلفل بهره ببرید.
مرحله چهارم
بعد از آن تن ماهی را که از قبل به مدت 20 دقیقه در آب جوشانده و روغن آن را گرفته اید به ترکیب مواد اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا تکه های ماهی از هم جدا شوند.
مرحله پنجم
حالا نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه ماهی، ادویه پلویی، زردچوبه و پودر تخم گیشنیز را هم روی مواد بریزید و با هم ترکیب کنید، 1 الی 2 دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد.
مرحله ششم
بعد از آن گوجه ها را که از قبل شسته اید، پوست بگیرید و ریز خرد کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید خوب تفت دهید، تا بافت گوجه ها نرم و پوره ای شکل گردد.
مرحله هفتم
سپس شوید تازه را خرد کنید و به میزان یک لیوان بزرگ از آن را به ترکیب اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید، بعد از آن یک لیوان آب را هم روی مواد بریزید.
مرحله هشتم
وقتی آب به جوش آمد اجازه دهید تا به مدت 5 دقیقه ریز جوش بزند و آب کامل به بافت میانی مواد وارد گردد تا کاملا پخته شوند بعد از آن حرارت را خاموش کنید.
مرحله نهم
در این مرحله به میزان 5 تا 6 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و میزانی نمک به آن اضافه کنید، روی حرارت میانه قرار دهید تا آب به جوش آید .
مرحله دهم
حالا برنج ها را در آب جوش بریزید و اجازه دهید تا 3/2 آب به خورد برنج ها رود سپس مواد میانی را روی برنج بریزید و آرام یک هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
نکته: اگر برنج شما تازه نیست، بهتر است آن را یک و نیم تا 2 ساعت قبل از طبخ در آب خیس کنید.
مرحله یازدهم
اگر می خواهید کته با ته دیگ برنجی درست کنید، زعفران را هم روی مواد بریزید و هم بزنید، بعد برنج را به شکل گنبدی جمع کنید، سپس دم کنی را بگذارید و شعله را کم کنید تا پلو دم بکشد.
مرحله دوازدهم
اگر می خواهید ته دیگ نان و یا سیب زمینی داشته باشید برنج را قبل از این که دم بیاندازید از قابلمه در ظرف دیگری بریزید، قابلمه را بشویید و خشک کنید.
نکته: می توانید برای گذاشتن ته دیگ از یک قابلمه دیگر بهره ببرید.
مرحله سیزدهم
حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن بریزید تا گرم گردد، برای ته دیگ، نان یا سیب زمینی های حلقه شده را در کف قابلمه بچینید.
مرحله چهاردهم
روی ته دیگ، یک لایه برنج اضافه کنید، سپس روی آن چند قاشق زعفران دم نموده بریزید، دوباره یک لایه برنج و چند قاشق زعفران، بریزید تا مواد تمام شوند.
مرحله پانزدهم
وقتی برنج و زعفران تمام شد، دم کنی را بگذارید تا پلو بندری روی حرارت ملایم خوب دم بکشد، بعد از حدودا یک ساعت پلو را از روی حرارت بردارید. در آخر پلو بندری را در ظرف مناسب بکشید و همراه با انواع دورچین، سالاد دلخواه، ترشی بندری و یا سبزی خوردن سرو کنید.
منبع: گردشبان