مزه ها در آسمان: سفری خوشمزه به غذاهای هواپیما
به گزارش بازی های اندروید، در هواپیما با توجه به نوع کلاس پروازی، ساعت و مسافت پرواز، خوراکی های متفاوتی سرو می نمایند. محتوای غذاهای هواپیما شامل برنج، نان، مواد پروتئینی، سبزیجات، میوه، نوشیدنی، تنقلات و... می شوند.

برای اینکه پرواز خوبی را تجربه کنید، باید عوامل زیادی را در خصوص شرکت های هواپیمایی مورد آنالیز قرار دهید. یکی از این عوامل، غذاهایی است که در زمان پرواز سرو می شوند. در واقع یک وعده غذای سالم و باکیفیت، مقدار رضایت شما را از سفر افزایش می دهد.
پذیرایی هواپیما به نوع کلاس پروازی و زمان پرواز بستگی دارد. بعضی از کلاس های پروازی، منوی متنوعی به مسافران ارائه می دهند و بعضی نیز تنوع محدودی دارند. بعلاوه زمان های سرو، از صبحانه و ناهار گرفته تا میان وعده های صبح و پس از شام، متفاوت هستند. در این مطلب از خبرنگاران ، به معرفی انواع غذاهای هواپیما، نکات مربوط به آن و بعلاوه غذاهای هواپیما در ایرلاین های داخلی می پردازیم.
آنچه در این مطلب می خوانید:
- انواع غذاهای هواپیما
- زمان سرو غذاهای هواپیما
- غذاهای هواپیما در کلاس های مختلف هواپیمایی
- غذاهای هواپیما در ایرلاین های ایرانی
- نکات جالب درباره غذاهای هواپیما
انواع غذاهای هواپیما
ارائه خدمات و سرویس های پذیرایی از مسافران در شرکت های هواپیمایی، بر عهده بخش هایی با عنوان کترینگ قرار گرفته است. سرویس های غذایی کترینگ ها از مرغوب ترین مواد غذایی و با توجه به الگوهای تغذیه ای انتخاب می شوند؛ این سرویس ها با توجه به پروازهای صبحگاهی، میانه روز، ظهر و شب فرق دارد.
به صورت کلی اغلب ایرلاین ها از مواد مشابهی برای تهیه غذا در وعده های صبحانه، ناهار و شام استفاده می نمایند. معمولا هواپیماها برای صبحانه با نان، تخم مرغ، میوه، ماست، مربا، پنیر، قهوه یا چای از مسافران پذیرایی به عمل می آورند. در تهیه ناهار از مواد پروتئینی مثل مرغ، گوشت یا ماهی، برنج یا سیب زمینی، سبزیجات و... استفاده می گردد. وعده شام نیز شبیه به وعده ناهار است؛ با این تفاوت که گاهی خوراکی های شام کمی سنگین تر هستند.
بعضی از هواپیماها امکانات بیشتری برای مسافران در نظر می گیرند. در واقع در بعضی از ایرلاین ها این امکان وجود دارد که مسافران چند ساعت قبل از پرواز (معمولا 48 ساعت قبل)، غذای موردعلاقه خود را سفارش دهند؛ مثلا مسافران می توانند درخواست طبخ غذای گیاهی، رژیمی، غذای کودک، خوراکی های ادیان مختلف و... را داشته باشند.
علاوه بر وعده های اصلی، در پروازهای کوتاه یا بین وعده های اصلی، با میان وعده از مسافران پذیرایی می گردد. میان وعده ها شامل کراکر، میوه، نوشیدنی (آب، نوشابه، آب میوه، چای، قهوه)، بیسکویت، تنقلات مختصر و آجیل هستند.
زمان سرو غذاهای هواپیما
معمولا ایرلاین ها وعده های صبحانه، ناهار، شام و میان وعده ها را در ساعت های تعیینی سرو می نمایند.
- زمان سرو صبحانه: چهار تا 9 صبح
- زمان سرو میان وعده صبح: 9 تا 11
- زمان سرو ناهار: 11 تا 14:45
- زمان سرو میان وعده عصر: 14:45 تا 18
- زمان سرو شام: 18 تا 23:59
- زمان سرو میان وعده بعد از شام : 24 تا چهار صبح
غذاهای هواپیما در کلاس های مختلف هواپیمایی
کلاس به دسته بندی صندلی های هواپیما گفته می گردد. به عبارت دیگر، کابین هواپیما قسمت های مختلفی دارد و هر یک از آن ها نیز قوانین و امکانات ویژه ای دارند. به صورت کلی هواپیماها دارای چهار کلاس یا همان دسته بندی هستند. این کلاس ها شامل اکونومی، پرمیوم اکونومی، بیزینس کلاس (کلاس تجاری) و فرست کلاس می شوند؛ البته ممکن است بعضی از هواپیماها، تنها بعضی از کلاس ها را داشته باشند. مسافران در زمان خرید بلیط، کلاس مدنظرشان را تعیین می نمایند و از سرویس های متفاوت پذیرایی و امکانات رفاهی بهره می برند.
- نوع پذیرایی در اکونومی: به پرواز مالی، اکونومی می گویند. این نوع پرواز قیمت مناسب و ارزان ای دارد و نسبت به سایر کلاس ها، از امکانات کمتری برخوردار است؛ برای مثال معمولا در کلاس های اکونومی، منوی غذایی وجود ندارد و مسافران با یک یا دو نوع غذای بسته بندی شده در ظروف پلاستیکی، پذیرایی می شوند؛ البته اگر غذا دو مدل باشد، مسافران تنها می توانند یکی از آن ها را انتخاب نمایند.
- نوع پذیرایی در پرمیوم اکونومی: در این نوع کلاس نیز معمولا غذا را در ظروف بسته بندی شده به مسافران می دهند؛ اما غذای پرمیوم اکونومی نسبت به اکونومی از کیفیت بیشتری برخوردار است. ایرلاین های داخلی این کلاس را ارائه نمی نمایند.
- نوع پذیرایی در بیزینس کلاس: پرواز بیزینس کلاس نسبت به پرمیوم اکونومی، امکانات بیشتری دارد و با قیمت گران تری به فروش می رسد. در این نوع پرواز معمولا برای سرو غذا از ظروف چینی همراه با قاشق و چنگال استیل استفاده می نمایند. در بیزینس کلاس مسافران می توانند از منویی متنوع، غذای مورد نظرشان را سفارش دهند.
- نوع پذیرایی فرست کلاس: فرست کلاس، جایگاه درجه یک هواپیما است. غذاهای این نوع کلاس پروازی، به وسیله سرآشپزهای حرفه ای تهیه می شوند. منوی غذا تنوع زیادی دارد و مسافران هر زمان از شبانه روز که بخواهند می توانند درخواست غذا داشته باشند. در این نوع کلاس پروازی، مسافران می توانند از قبل غذای مورد نظرشان را به صورت اختصاصی سفارش دهند. کیفیت غذاهای فرست کلاس به مقدار رستوران هتل های پنج ستاره است. در مواردی در این کلاس پروازی برای مسافران خوراکی های خاص مثل خاویار، استیک و... سرو می گردد. برترین نوشیدنی ها و دسرها در منوی فرست کلاس وجود دارند.
غذاهای هواپیما در ایرلاین های ایرانی
در زمان تهیه بلیط هواپیما، تنوع ایرلاین ها انتخاب را برای مسافران سخت می نماید؛ اما با اطلاع از خدمات هواپیما خصوصا نوع پذیرایی، انتخاب ایرلاین راحت تر انجام می گیرد.
غذاهای هواپیما ماهان
هواپیمایی ماهان به غذای مسافران اهمیت زیادی می دهد؛ چراکه آن ها بر اساس فرهنگ و سنت پارسی از مسافران پذیرایی می نمایند. در این ایرلاین داخلی، نوع غذا به محیط کابین و کلاس پروازی، مسیر پرواز و ساعت های شبانه روز بستگی دارد. به صورت کلی در هواپیماهای ماهان از مسافران با غذاهای گرم، ساندویچ های گرم و سرد و میان وعده پذیرایی به عمل می آید. آشپزان کترینگ هواپیمایی ماهان تکنیک ها و روش های خاصی برای طبخ غذا دارند و در زمان پرواز به کشور خارجی، به ذائقه کشورهای مقصد توجه می نمایند.
هواپیمایی ماهان خدمات خود را در دو کلاس اکونومی و بیزینس به مسافران ارائه می نماید. در کلاس اکونومی، غذاها به صورت تزیین شده، با مواد غذایی سالم و در حجم قابل قبول در بین مسافران پخش می شوند.
مسافرانی که با بیزینس کلاس ماهان به سفر می روند، حق انتخاب دارند و می توانند غذاهای متنوعی سفارش دهند. حتی در این کلاس پروازی مسافران سرآشپز را خودشان انتخاب می نمایند. در بیزینس کلاس خوراکی هایی مانند پنیرهای گوناگون، قهوه، چای های متنوع، شکلات داغ، نان، انواع شیرینی، میوه های فصلی و بستنی سرو می شوند.
یکی از امکانات فوق العاده ایرلاین ماهان، سفارش غذای اختصاصی از منوی ویژه است. مسافران هنگام خرید بلیط به صورت تلفنی یا به وسیله سایت، می توانند غذای خاص خود را سفارش دهند؛ البته به این موضوع توجه داشته باشید که امکان ثبت غذای خاص تنها برای یک بار وجود دارد و نمی توان در سفارش تغییراتی ایجاد کرد. فرایند ثبت سفارش نیز باید 36 ساعت قبل از پرواز انجام گیرد. سفارش غذاهای خاص تنها در پروازهای خارجی امکان پذیر است.
مسافران می توانند غذاهای رژیمی (غذاهای دیابتی، غذاهای فاقد لاکتوز، غذاهای کم چرب، غذاهای کم نمک و غذاهای کم کالری)، غذاهای گیاهی، غذاهای مذهبی (غذای هندی غیر گیاهی، غذای گیاهی هندی)، غذاهای نوزاد و کودک، غذاهای دریایی، غذاهای بدون گلوتن و بشقاب میوه سفارش دهند.
غذای هواپیمای ایران ایر
نوع غذای هواپیمایی ایران ایر به عوامل زیادی چون نوع هواپیما، مسیر پرواز، ساعت انجام پرواز، امکانات هواپیما و مدت زمان پرواز بستگی دارد. به صورت کلی ایران ایر در طبخ غذا، نکات ظریفی را مورد توجه قرار می دهد؛ مثلا در وعده صبحانه از مواد خوراکی با درصد شیرینی بالاتر (کربوهیدرات ها) استفاده می نمایند تا مسافران سرحال و پرانرژی باشند. آشپزان ایران ایر برای وعده ناهار، مواد غذایی مملو از قند و پروتئین و برای وعده شام، مواد حاوی فیبر و پروتئین به کار می برند.
هواپیمایی ایران ایر یکی از بزرگ ترین کترینگ های خاورمیانه را دارد و سرویس های غذایی متفاوتی را در اختیار مسافران قرار می دهد. ایران ایر دارای دو نوع کلاس پروازی به نام های هما کلاس و اکونومی است. در کلاس پروازی هما کلاس مسافران می توانند از منو، غذاهای متنوعی سفارش دهند. ایران ایر این غذاها را در ظروف چینی سرو می نماید. بعلاوه برای میان وعده با انواع دم نوش و بیسکویت از مهمانان پذیرایی به عمل می آید. در پرواز اکونومی منو وجود ندارد و مسافران با یک نوع غذا پذیرایی می شوند.
ایران ایر شرایطی را مهیا نموده است که مسافران بتوانند در پروازهای بین المللی غذاهای خاصی را بر اساس منوی ایران ایر سفارش دهند. از جمله آن ها می توان به غذاهای رژیمی (غذاهای بدون قند، بدون گلوتن، کم کلسترول، بدون نمک، کم کالری و بدون لاکتوز)، غذاهای مخصوص گیاه خواران، غذاهای مذهبی (غذاهای بدون گوشت گاو و گوساله برای پیروان آیین هندو)، غذاهای دریایی، غذای کودک و نوزاد و... اشاره نمود. غذاهای خاص باید در زمان خرید بلیط سفارش داده شوند. بعلاوه افرادی که پروازهای زیادی را با ایران ایر تجربه نموده اند، می توانند با عضویت در باشگاه مسافران دائمی ایران ایر از خدمات سرویس مسافران کثیرالسفر بهره مند شوند و در پرواز غذاهای اختصاصی میل نمایند.
غذاهای هواپیمای وارش
هواپیمایی وارش خدمات خود را در دو دسته اکونومی و پرمیوم اکونومی به مسافران ارائه می دهد. غذاها در هر دو کلاس پروازی، به صورت بسته بندی شده سرو می شوند. ایرلاین وارش در مسافت های بلند با وعده اصلی و در مسافت های کوتاه با میان وعده از مسافران پذیرایی می نماید؛ این ایرلاین در وعده صبحانه پنیر، کره، عسل و نوشیدنی سرو می نماید.
برای میان وعده با خوراکی هایی مانند آجیل، کوکو سبزی، اسنک و شیرینی از مهمانان پذیرایی می گردد. گاهی اوقات نیز هواپیمایی وارش برای بچه ها بسته های مخصوص خوراکی در نظر می گیرد.
غذای هواپیمای ایران ایر تور
شرکت هواپیمایی ایران ایر تور در پرواز اکونومی با یک نوع غذا از مسافران پذیرایی می نماید؛ اما در پرواز بیزینس کلاس مسافران می توانند از بین دو مدل غذا، یک نوع را انتخاب نمایند. میان وعده این ایرلاین فقط به مسافرانی تعلق می گیرد که پروازهای طولانی مدت دارند. از جمله غذاهای این ایرلاین می توان به برنج ایرانی، گوشت و مرغ اشاره نمود.
غذای هواپیمای آسمان
ایرلاین آسمان خدمات خود را تنها در قالب اکونومی کلاس ارائه می دهد؛ بااین وجود، این شرکت امکان سفارش غذا از منو را برای مسافران فراهم نموده است. این منو شامل غذای کودک، غذای رژیمی و... می گردد. در این ایرلاین خوراکی هایی مانند املت سبزیجات، ساندویچ نان، پنیر و گردو، ساندویچ الویه و... سرو می نمایند.
غذای هواپیمای کاسپین
هواپیمایی کاسپین در پرواز اکونومی انواع غذاهای گرم و سرد را سرو می نماید. از جمله غذاهای این ایرلاین می توان به جوجه کباب اشاره نمود. مخلفات این شرکت هواپیمایی نیز شامل نوشابه، دلستر، ماست، زیتون و... است.
غذای هواپیمای قشم ایر
در پرواز اکونومی قشم ایر یک مدل غذا به مسافران داده می گردد؛ اما در بیزینس کلاس، مسافران حق انتخاب دارند و می توانند غذاهایی مانند جوجه کباب یا چلو گوشت سفارش دهند. بعلاوه اگر مسافری دچار دیابت باشد، می تواند خوراکی های منوی رژیمی را میل کند.
غذای هواپیمای کیش
کترینگ هواپیمایی کیش تمام وعده های غذایی بیزینس کلاس را به صورت گرم سرو می نماید. در وعده ناهار و شام جهت داشتن انتخاب غذا به وسیله مسافران، با دو نوع غذای گرم که شامل 50 درصد گوشت سفید و 50 درصد گوشت قرمز است، پذیرایی می نمایند.
یکی از نکات مثبت ایرلاین کیش این است که مسافران پروازهای اکونومی در پروازهای طولانی مدت داخلی و پروازهای بین المللی نیز می توانند انواع غذای گرم و نوشیدنی را از منو سفارش دهند. در پروازهای داخلی طولانی مدت و پروازهای بین المللی هواپیمایی کیش، صبحانه سرد ایرانی مطابق با ذائقه و سنت غذایی ایرانی سرو می گردد.
از مسافران ایرلاین کیش در پروازهای داخلی کوتاه مدت با ساندویچ های گرم پذیرایی به عمل می آید. ایرلاین کیش برای مسافران مبتلا به دیابت در مسیر تهران-کیش و کیش-تهران، در وعده رفرشمنت، سرویس های پذیرایی مخصوص را در نظر می گیرد.
غذای هواپیمای چابهار
بلیط هواپیمایی چابهار تنها در قالب اکونومی کلاس به فروش می رسد. در این کلاس پروازی معمولا از مسافران با یک مدل غذا مثل ساندویچ کتلت پذیرایی می گردد.
غذای هواپیمای زاگرس
کترینگ هواپیمایی زاگرس یکی از برترین کترینگ ها در بین تمام ایرلاین های داخلی است. این ایرلاین با توجه به زمان پرواز وعده های صبحانه، میان وعده، ناهار و شام سرو می نماید. نوع و مقدار غذای هواپیمایی زاگرس با طول پرواز تناسب دارد.
پرواز اکونومی کلاس زاگرس به مسافران این امکان را می دهد که از بین دو مدل غذا، یک نوع را انتخاب نمایند. در اغلب موارد غذا به صورت بسته بندی شده در اختیار مسافران قرار می گیرد. در بسته ها خوراکی هایی مانند ساندویچ، سس، بیسکوییت، نوشابه و... وجود دارد.
در بیزینس کلاس زاگرس مسافران از امکانات بیشتری برخوردار هستند. این شرکت هواپیمایی به مسافران اجازه می دهد قبل از سفر غذای خود را از منوی هواپیما سفارش دهند. غذای این کلاس پروازی گرم است و در ظروف چینی سرو می گردد. مسافران در طول پرواز می توانند چندین نوبت درخواست نوشیدنی داشته باشند.
غذای هواپیمای تابان
هواپیمایی تابان در تمام پروازهای داخلی، غذای سرد و در همه پروازهای خارجی، غذای گرم همراه با نوشیدنی سرو می نماید. بسته های غذایی این ایرلاین شامل غذا و خوراکی هایی مثل برنج، مرغ، نوشیدنی، شکلات، کره و... می گردد.
نکات جالب درباره غذاهای هواپیما
در انتها نکات جالبی را درباره غذاهای هواپیما با هم مرور می کنیم:
- اولین بار سال 1919 میلادی در پرواز لندن به پاریس، در هواپیما غذا سرو شد. این غذا شامل ساندویچ و کمی میوه بود. شاید گمان کنید غذاها را داخل هواپیما تهیه می نمایند؛ اما این کار فقط در گذشته انجام می گرفت.
- امروزه آشپزها غذاها را 12 تا 72 ساعت قبل از پرواز، در آشپزخانه ای مجهز روی زمین و احتمالا در نزدیکی فرودگاه می پزند. سپس آن ها را بسته بندی و داخل یخچال نگهداری می نمایند. برای گرم کردن غذاها، از اجاق های مخصوص حرارتی داخل هواپیما استفاده می نمایند.
- بعضی از مسافران می گویند که طعم خوراکی ها در هواپیما تغییر پیدا می نماید! محققان برای این موضوع دلیل علمی یافته اند. ارتفاع، حس بویایی و چشایی انسان را 30 درصد نسبت به وقتی که روی زمین واقع شده است، کاهش می دهد. به همین دلیل افراد طعم های شیرین، ترش و شور را به خوبی احساس نمی نمایند. در واقع دلیل آن نیز کاهش فشار هوا و رطوبت داخل کابین هواپیما است؛ البته آشپزان در طبخ غذای هواپیما به سالم بودن غذا بیشتر از مزه آن اهمیت می دهند. این موضوع نیز روی طعم خوراکی ها تاثیر می گذارد. بعلاوه ترس از پرواز، حس چشایی را مختل می نماید.
- با وجود دلچسب نبودن بعضی از غذاهای هواپیما، توصیه می گردد که آن ها را بخورید. غذا نخوردن در طول پرواز می تواند عوارضی مانند خستگی، ضعف، لرزش بدن و میگرن را در پی داشته باشد؛ البته برای اینکه بتوانید طعم غذاها را بهتر احساس کنید، محققان راه حلی کشف نموده اند. هدفون تان را روی گوش تان بگذارید و حین غذا خوردن، موزیک گوش کنید یا فقط گوشگیر در گوشتان بگذارید. نتیجه این کار شما را شگفت زده خواهد نمود!
- غذای مسافران با خلبان و غذای خلبان با غذای یاری خلبان فرق دارد. این کار به این دلیل انجام می گیرد که در صورت مسموم بودن غذا، خلبان یا یاری خلبان آسیب نبینند و بتوانند هواپیما را راهنمایی نمایند.
- شاید در زمان تاخیر یا لغو پرواز به این فکر کنید که تکلیف غذاهای پخته شده چه می گردد؟ متاسفانه در صورت لغو یا تاخیر بیش از 6 تا هشت ساعت، همه این خوراکی ها دور ریخته می شوند.
- گاهی اوقات بعضی از ایرلاین ها بعضی از خوراکی ها را از وعده های غذایی مسافران حذف می نمایند. در واقع انجام این کار برای آن ها مزایای زیادی دارد؛ مثلا امریکن ایرلاین یک بار توت فرنگی را از وعده های غذایی مسافران حذف کرد. در نهایت این ایرلاین توانست در یک سال 210,000 دلار پول ذخیره کند!
آیا شما با شرکت های هواپیمایی معرفی شده، سفر نموده اید؟ از پذیرایی ایرلاین و غذاهای هواپیما راضی بوده اید؟ شادمان می شویم تجربه پذیرایی این ایرلاین ها را برای همراهان خبرنگاران بنویسید.
پرسش های متداول
ساعت سرو غذاهای هواپیما کدامند؟
صبحانه از ساعت چهار تا 9، ناهار از ساعت 11 تا 15، شام از ساعت 18 تا 23:59 سرو می گردد. بعلاوه ساعت 9 تا 11، ساعت 15 تا 18 و 24 تا چهار صبح زمان سرو میان وعده است.
غذاهای هواپیما در ایرلاین های ایرانی چیست؟
در ایرلاین های ایرانی تنوع غذایی زیادی وجود دارد که آن ها شامل نان، برنج، پروتئین ها، سبزیجات، میوه ها، نوشیدنی (چای، قهوه، آب میوه، آب، نوشابه)، بستنی، شیرینی و... می شوند.
منبع: کجارو / taban.aero / nasimbehesht724.ir / snapp.ir / ninisite.com / faranegar.com / تسنیم / parvazhub.com / sharghdaily.com / instagram.com / caspian.aero / kishairlines.ir / parvazhub.com / snapp.ir / instagram.com / راسخون / مهرپرواز / majarazi.com / safaraneh.com / parvazhub.com / snapp.ir / samtik.com / iranair.com / iranair.com / blog.flysepehran.com / ستاره ونک / qudsonline.ir / خبرگزاری مهر / کجارو / khabarpu.com / خبرگزاری ایسنا / aviation.eramblog.com / sharghdaily.com / mazehrizeh.ir / ilacaptain.com / mahanair.co.ir / mahanair.co.ir / snapp.ir