تور عمان: کلوچه مسقطی شیرازی، یک شیرینی ماندگار

به گزارش بازی های اندروید، کلوچه مسقطی یکی از شیرینی های خوشمزه در شهر شیراز است.

تور عمان: کلوچه مسقطی شیرازی، یک شیرینی ماندگار

با تور عمان از سفری عالی برای کسب آرامش لذت ببرید و با شهرهای زیبای صلاله و مسقط عمان آشنا شوید.

مسقطی آن درواقع نوعی حلوا است که برترین نوع آن نرم و لطیف و ژله مانند است و طعم زعفران و گلاب و هل دارد. در انواع مرغوب آن در پودر پسته سخاوت به خرج می دهند.

گاهی در مسقطی از برگ های گل نرگس و گل سرخ هم استفاده می گردد. در فرهنگ دهخدا آمده است که حلوای مسقطی نوعی شیرینی است که از نشاسته تهیه می گردد و اصل مسخته است و عرب به آن مشاش گوید و نوعی شیرینی است که نشاسته و هل که به شکل لوزی بُرند و زفت تر از راحه الحلقوم است.

در شهر شیراز مسقطی را با کلوچه می خورند تا لذت خوردن آن دو برابر گردد.

کلوچه را هم با آرد برنج و آرد و روغن درست می نمایند.

طرز تهیه مسقطی

7 کیلو شکر را با 3 کیلو گلاب روی اجاق می گذارند تا به جوش آید، سپس یک استکان آب لیمو داخل شیره شکر می ریزند تا شکر آن سخت نگردد و در اصطلاح محلی شکرک نزند. از طرفی 2/5 کیلو نشاسته را 3 کیلو گلاب حل نموده و به هم می زنند و روی اجاق می گذارند و آن را به آرامی به هم می زنند.

سپس نصف شیره شکر و 300 گرم روغن مایع را به آن اضافه می کنیم و آرام آرام به هم می زنیم تا مخلوط، سفت و یکدست گردد. سپس به جای مانده شیره شکر را به آن اضافه می کنیم و آرام به هم می زنیم تا صاف و یکدست گردد و در آخر روغن مانده را به آن اضافه می کنیم تا به اصطلاح محلی سرخ گردد.

سپس مغز پسته را به آن اضافه می کنیم و آن را داخل سینی پهن می کنیم. هنگامی که سفت شد آن را به شکل لوزی و مربعی برش می زنیم. این نوع شیرینی هم برای سوغات و هم برای مراسم عزاداری جهت خیرات استفاده می گردد.

مواد لازم برای تهیه مسقطی

نشاسته، گلاب، هل، شکر، زعفران، روغن مایه، پودر پسته، آب

طرز تهیه کلوچه

آرد برنج و گندم را باهم مخلوط نموده همراه با روغن جامد به مدت یک ساعت بر هم می زنیم و کنار می گذاریم.

سپس شکر و گلاب را باهم مخلوط نموده و با همزن قدیمی به نام مفتول به هم می زنیم. سپس خامه، هل و بیکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم. از طرفی به خمیری که با آرد برنج و گندم و روغن جامد هم زده شده بود. روغن مایع را اضافه می کنیم و همه را باهم مخلوط می کنیم و به مدت 20 دقیقه همه مواد را باهم ورز می دهیم.

سپس آن را داخل قیف ریخته و به شکل گرد در سینی فر قرار می دهیم سپس کاسه آب داغی را گذاشته با شابلونی چوبی که نقش گل روی آن است روی کلوچه ها می زنیم و سپس تخم غلفه (خُرفه) روی آن می پاشند.

کلوچه و مسقطی حتماً باهم خورده می گردد. چون طبع مسقطی گرم است روی کلوچه خرفه می پاشند زیرا طبع خرفه سرد است و این دو با همدیگر متعادل می گردد.

ضمناً این نوع شیرینی هم در مراسم سوگواری برای خیرات مورداستفاده است و هم به اسم سوغات استفاده می گردد.

مهارت پخت کلوچه و مسقطی شیرازی در سال 1397 به ثبت آثار ناملموس رسیده است.

* گزارش از مژگان ثابت قدم، کارشناس مسئول مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 16 شهریور 1400 بروزرسانی: 16 شهریور 1400 گردآورنده: droidgamers.ir شناسه مطلب: 1303

به "تور عمان: کلوچه مسقطی شیرازی، یک شیرینی ماندگار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور عمان: کلوچه مسقطی شیرازی، یک شیرینی ماندگار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید