آشنایی با غذاهای سنتی عمان ، تصاویر
به گزارش بازی های اندروید، اگر غذاهای سنتی عمان را با مناطق دیگری مثل غذاهای آفریقای جنوبی مقایسه کنید، احتمالاً درک غذاهای عمانی برایتان راحت تر است و کمتر، عجیب و غریب به نظر می رسد. با این حال، ضرری ندارد که نگاهی به لیست غذاهای سنتی معروف آن بیندازید تا بیشتر با فرهنگ غذایی این مردم آشنا شوید.
با تور عمان ارزان از سفری عالی برای کسب آرامش لذت ببرید و با شهرهای زیبای صلاله و مسقط آشنا شوید.
1. مجبوس
مجبوس (Majboos) یا مکبوس (Makboos)، نوعی برنج مخلوط است که هواداران زیادی در بین کشورهای عربی دارد. البته در اصل، این غذا متعلق به عربستان می باشد. مواد تشکیل دهنده آن، برنج (معمولاً برنج باسماتی)، سبزیجات، گوشت یا مرغ و ادویه جات گوناگون است. گاهی اوقات ماست، سالاد، نان سنتی و سس گوجه را نیز همراه با مجبوس می خورند تا اشتهایشان بیشتر گردد.
2. شوا
شوا (Shuwa) در زبان عربی، به معنی گوشت بریان شده است. مردم عمان، معمولاً این گوشت را برای مناسبت های خاصی مثل روز عید می پزند. در واقع درست کردن این غذا، به زمان زیادی احتیاج دارد؛ تا جایی که آن را در روز اول عید تهیه می نمایند و یک یا دو روز طول می کشد تا آماده خوردن گردد. ابتدا گوشت را کاملاً در ادویه جات عمانی غلت می دهند؛ سپس آن را در برگ درخت خرما یا موز می پیچند و بعد درون اجاق های زیرزمینی قرار می دهند تا یک یا دو روز، خوب بپزد. شاید شیوه پخت این غذا عجیب به نظر برسد، اما یکی از خوشمزه ترین گوشت های عمانی به حساب می آید.
3. هریس
هریس (Harees) هم غذایی است که آن را بیشتر در مناسبت های ویژه درست می نمایند. این غذا، از مخلوط کردن گندم با گوشت تهیه می گردد و آن را همراه با یک سس مخلوط سرو می نمایند.
4. حلوا
حلوا در زبان عربی، به معنی دسر است. اما در عمان، به شیرینی معروف سنتی این کشور نیز حلوا می گویند. ترکیبات این غذا، سفت است و از کاستارد هم ضخیم تر می باشد. با اینکه رنگ حلوا قهوه ای می گردد، اما در پخت آن از شکلات استفاده نمی نمایند. مواد مورد احتیاج برای تهیه این شیرینی، تخم مرغ، عسل، شکر، گلاب، ادویه جات عمانی و میوه های مغزدار است. معمولاً مردم عمان، حلوا را با قهوه یا خرما سرو می نمایند و آن را در یک ظرف عظیم درست می نمایند و چندین قاشق نیز کنارش قرار می دهند تا مهمان ها هر قدر که می خواهند، از آن بردارند.
5. کباب
کباب یا همان مشکاک (Meshkak)، گوشت گاو، گوسفند یا مرغی است که از قبل، داخل مواد خوابانده می گردد و مثل کباب خودمان، آن را به سیخ می کشند تا بپزد. برای تهیه مواد آن، از ادویه های مختلفی از جمله کاری استفاده می نمایند و آن را با نان سنتی سرو می نمایند. این غذا نیز مختص مناسبت های خاص است و در سراسر کشور، هواداران زیادی دارد.
6. نان عمانی
نان عمانی، انواع مختلفی دارد. یک مدل آن به این صورت بوده که ظاهر گرد، عظیم و ضخیمی دارد. مدل دیگر آن، گرد اما کوچک تر و برشته تر است. معمولاً مردم عمان، نان را خودشان در خانه می پزند؛ اما طبیعتاً می گردد آن را از نانوایی ها نیز تهیه کرد. در رستوران ها، معمولاً بیشتر غذاها را همراه با این نان سنتی سرو می نمایند.
7. خرما
در عمان، درختان نخل را هر کجا که بروید، می بینید. حتی در حیاط خانه های بسیاری از مردم نیز، نخل روییده است. خرمای این درختان، از لحاظ رنگ، اندازه و تُردی متفاوت هستند؛ اما همه ی آن ها، جزو فرهنگ مهمان نوازی مردم عمان به حساب می آیند و آن را به همه مهمان هایشان تعارف می نمایند. عمانی ها، خرمای خشک شده را گاهی با کنجد، نارگیل یا حلوا ارده مخلوط می نمایند. علاوه بر آن، برای تهیه بسیاری از دسرها و شیرینی های سنتی نیز، از این خرما استفاده می گردد.
8. قهوه
قهوه، بیشتر به خاطر مزه، طرز به عمل آوردن، خشک کردن و آماده کردنش معروف است. گاهی به قهوه عمانی، هِل نیز اضافه می نمایند. قهوه هم مانند خرما، قسمت مهمی از مهمان نوازی مردم عمان به شمار می رود و معمولاً همراه با حلوا سرو می گردد. مردم، چندین بار در روز قهوه می نوشند و گاهی اوقات، وقتی می خواهند به همسایه هاشان سر بزنند، یک قوری قهوه آماده می نمایند و با خودشان به خانه میزبان می برند.
منبع: گردشبان