طرز تهیه 5 مدل سس و دیپ خوشمزه
به گزارش بازی های اندروید، سس ها یکی از هیجان انگیزترین چاشنی ها در دنیای آشپزی هستند که بسیار محبوب و پر هواداران اند. سس ها در انواع و طعم های گوناگون موجودند که برای سرو غذا های اصلی، پیش غذا و سالاد ها استفاده می شوند. سس ها در دنیای فست فود نیز بسیار پر کاربرد و محبوب هستند، طوری که می توان گفت هرکدام از این فست فود ها با نوع خاصی از سس ها سرو می شوند.
امروز می توانید انواع سس را در طعم ها و رنگ های گوناگون داخل سوپر مارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی تهیه کنید. اما تهیه سس در منزل نیر کار ساده ای است و احتیاج به صرف زمان زیادی ندارد.
اگر خواستار تهیه چند مدل سس خوشمزه خانگی هستید، در ادامه این مطلب با آموزش 5 مدل سس مناسب برای سرو فینگرفود، غذا های سرخ کردنی و سوخاری همراه ما باشید.
1 ـ دیپ چدار
دیپ نوعی سس غلیظ است که پایه آن معمولا شیر، خامه ترش، ماست یا پنیر نرم است. دیپ چدار یا سس زرد یک سس غلیظ خوشمزه است که برای سرو انواع غذا های گوشتی مانند استیک، ساندویچ همبرگر، چیز برگر، هات داگ، پاستا و سبزیجات کبابی و گریل شده بسیار مناسب است.
مواد لازم:
آرد گندم: 1 قاشق مرباخوری
شیر: نصف لیوان
کره: 25 گرم
پنیر چدار یا گودا: 5 ورقه
نمک: به اندازه دلخواه
طرز تهیه
ابتدا کره را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا آب گردد؛ سپس آرد را به کره اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا بوی خامی آرد از بین برود. حالا شیر را به ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی شیر آغاز به جوشیدن کرد، کمی نمک توی آن بریزید و بعد ورقه های پنیر چدار را به آن اضافه کنید. با قاشق تند تند هم بزنید تا ورقه های پنیر کاملا در شیر حل شوند. توجه داشته باشید که این دیپ بعد از مدتی ماندن سفت می گردد. در صورتی که هنگام سرو متوجه شدید دیپ شما خیلی سفت شده است، داخل ماهی تابه چند دقیقه آن را حرارت بدهید.
2 ـ سس تارتار
سس تارتار یکی از انواع سس های خوشمزه و پر هوادار است که پایه آن سس مایونز است و همراه با غذا های دریایی مثل میگو سوخاری، میگو پفکی یا سایر غذا های سرخ شده مانند جوجه چینی، ناگت مرغ، قارچ سوخاری و سیب زمینی سرخ شده استفاده می گردد.
مواد لازم:
سس مایونز: 4 قاشق غذاخوری
خیارشور رنده شده: 2 قاشق غذاخوری
پیاز کوچک: 1 عدد
جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید و آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مایونز رقیق گردد؛ سپس پیاز را که به صورت نگینی و خیلی ریز خرد نموده اید، به مایونز اضافه کنید. در مرحله بعد خیارشور، جعفری خرد شده، نمک و فلفل سیاه را داخل سس بریزید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
3 ـ سس مخصوص سوخاری و سرخ کردنی
Fry sauce نوعی سس و چاشنی خوشمزه است که همراه با سیب زمینی سرخ شده، مرغ و قارچ سوخاری سرو می گردد.
مواد لازم:
سس مایونز: 3 قاشق غذاخوری
سس کچاپ: 1 قاشق غذاخوری
سرکه سیب: 1 قاشق چای خوری
پاپریکا: 1 قاشق چای خوری
فلفل قرمز: یک چهارم قاشق چای خوری
سیر رنده شده: 1 حبه
نمک: به اندازه دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه بریزید و سرکه سیب را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا سس رقیق گردد؛ سپس سیر رنده شده، سس کچاپ، پاپریکا، فلفل قرمز و کمی نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
4 ـ سس خردل
طرز تهیه 5 مدل سس و دیپ خوشمزه
این سس که با پایه مایونز و سس خردل تهیه می گردد، برای سرو در کنار انواع فست فود و فینگرفود مناسب است.
مواد لازم برای تهیه سس خردل
سس مایونز: 3 قاشق غذاخوری
سس خردل: 1 قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
نمک: به اندازه دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را داخل یک کاسه مناسب بریزید و آبلیمو را به آن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا سس کمی رقیق گردد؛ سپس پیازچه خرد شده، سس خردل و نمک را به کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس یک دست گردد.
5 ـ سس سیر
این سس که پایه آن مایونز و سیر رنده شده است، یک سس لذیذ و بسیار پر هوادار است که برای سرو انواع ساندویچ، قارچ سوخاری و یا فیله استرپیس از آن استفاده می گردد.
مواد لازم:
سس مایونز: 3 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 1 قاشق چای خوری
سیر رنده شده: 1 حبه درشت
پیازچه: 1 عدد
جعفری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
نمک: به اندازه دلخواه
طرز تهیه
ابتدا سس مایونز را همراه با آبلیمو داخل یک کاسه مناسب بریزید و هم بزنید تا سس رقیق گردد؛ سپس سیر رنده شده، جعفری و پیازچه خرد شده و کمی نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا سس شما یک دست گردد.
منبع: فرارو