مشارکت گسترده در انتخابات بر نگاه کشورهای منطقه به جمهوری اسلامی تأثیرگذار است
به گزارش بازی های اندروید، به اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، دولت متاع گران قیمت مشارکت مردمی را در بازار منطقه و بین المللی به عنوان یک سرمایه بزرگ به کار گیرد و در جهت توسعه روابط ایران، گسترش منافع ملی و استفاده از ظرفیت های بیرونی برای کمک به حل مسائل داخلی استفاده کند.
سعدالله زارعی، کارشناس مسائل غرب آسیا و استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، در خصوص پیامهای مشارکت بیش از 70درصدی مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری به کشورهای مدعی دموکراسی و تأثیرات آن بر پرونده های منطقه ای دستگاه دیپلماسی کشور، با اشاره به تأثیرگذاری مشارکت گسترده بر نگاه کشورهای منطقه به جمهوری اسلامی، بیان داشت: پیام مهم حضور پرشمار مردم در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران، نشاط و ثبات است. حضور گسترده نشان داد مردم علی رغم فشارها و دشمنی هایی که علیه کشورمان اعمال می شود، نشاط و امید خود را برای حرکت به جلو حفظ کرده اند و انسجام خود را نیز به نمایش گذاشتند.
وی با تأکید بر اینکه دومین پیام این انتخابات ثبات نظام سیاسی است، اضافه کرد: نظامی که بر مبنای دموکراسی و رأی مردم پایدار شده، به مرور در معرض انواع فشارها و مسائل می تواند با کاهش همکاری مردم روبه رو شود. این مسئله می تواند ثبات نظام سیاسی را تحت تأثیر قرار دهد. انتخابات اخیر و حضور گسترده مردم نشان داد نظام جمهوری اسلامی ایران از ثبات بالایی برخوردار است و این مسئله آینده نظام جمهوری اسلامی را تضمین کرد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با توجه به دو نکته مذکور اشاره داشت: نظام جمهوری اسلامی در سطح منطقه نظامی کارآمد و با مردمی علاقه مند به آن شناخته شده است. این مسئله بر نگاه کشورهای منطقه به جمهوری اسلامی تأثیرگذار است. مردم در این انتخابات کار خود را تمام کردند و حال نوبت مسئولان است که این متاع گران قیمت را در بازار منطقه و بین المللی به عنوان یک سرمایه بزرگ به کار بگیرند و در جهت توسعه روابط ایران، گسترش منافع ملی و استفاده از ظرفیت های بیرونی برای کمک به حل مسائل داخلی استفاده کنند. اقدام مسئولان از لحظه ای که کار مردم تمام شده، آغاز می شود و باید منتظر بود که مسئولان دولتی و سیاست خارجی کشور چه تحرکی را برای بهبود مسائل ایران انجام می دهند.
وی در پاسخ به این پرسش که مشارکت بالای مردمی در انتخابات چه تأثیری بر سیاست های ایران هراسی برخی از کشورهای منطقه و کشورهای غربی به دنبال سفر ترامپ به ریاض خواهد داشت؟ بیان داشت: آمریکایی ها برای اعمال دشمنی علیه ملت ایران منتظر نتیجه انتخابات نبودند. به نظر می رسد سفر ترامپ به عربستان نیز یک سمت وسوی مشخص ضدایرانی دارد.
زارعی با اشاره به هدف سفر ترامپ به ریاض اعلام کرد: ترامپ به دنبال فعال تر کردن ظرفیت های منطقه ای علیه ایران است. واشنگتن تلاش می کند کشورهایی را که اقتدار و نفوذ ایران را نمی پسندند، متقاعد کند که ظرفیت های خود را علیه ایران پای کار بیاورند، با این حال مشارکت گسترده مردم در انتخابات به دشمن می فهماند که ایران انسجام دارد و چنانچه اقدامی انجام دهند، باید در انتظار پاسخ ملت ایران باشند.
منبع: تسنیم