3 راه درمان شوره سر با سرکه سیب

به گزارش بازی های اندروید، آیا برای شما هم این سؤال پیش آمده که درمان شوره سر با سرکه مؤثر است یا خیر؟ از آنجایی که شوره سر مسئله ای شایع در بین افراد مختلف خصوصاً بانوان است و اغلب هم درمان دارویی جوابگویی زیادی ندارد، افراد به سمت استفاده از روش های درمان طبیعی متمایل می شوند. شاید با یک سرچ یا پرس و جو کوچک با انواع و اقسام درمان های ارگانیک آشنا شده باشید که هر کدام به نحوی در درمان این عارضه عملکرد خوبی دارند.

3 راه درمان شوره سر با سرکه سیب

اما سرکه چطور؟ آیا آنطور که گفته می گردد سرکه برای رفع شوره سر گزینه مناسبی است؟ با ما همراه باشید تا با ذکر بعضی شواهد نه تنها پاسخ شما را بدهیم، بلکه با ارائه راهکار هایی اساسی در درمان مشکل شوره به شما یاری کنیم.

آیا درمان شوره سر با سرکه امکان پذیر است؟

شوره سر به عنوان یک مشکل پوستی حداقل یکبار در زندگی همه ما را درگیر نموده است. اما بر اساس آمار این مشکل حداقل 50 درصد افراد را درگیر می نماید. این مشکل که با خارش پوست سر و پوسته پوسته شدن آن همراه است، به دلایل متعددی رخ خواهد می دهد که در انتهای راهنمای امروز به آنالیز آن ها خواهیم پرداخت. اما می خواهیم ببینیم تأثیر سرکه بر رفع شوره چگونه است:

  • سرکه باعث می گردد PH پوست سر تا حد زیادی متعادل گردد.
  • با استفاده از سرکه می توانید باعث کاهش رشد قارچ ها و باکتری های پوستی بر کف سر شوید. این به دلیل خاصیت ضد عفونی نماینده این ماده است.
  • استفاده منظم از سرکه منجر به ریزش سلول های مرده پوست سر می گردد.
  • سرکه سیب به دلیل وجود مواد معدنی و بعضی اسیدها منجر به تقویت پوست و موی سر می گردد.

نحوه درمان شوره سر با سرکه

شما هر چند وقت یکبار حتی اگر شوره سر ندارید، می توانید پوست و موی خود را برای تقویت آن ها به سرکه سیب آغشته کنید. زیرا این ماده فواید زیادی برای مو و پوست سر شما دارد. اما سرکه همانطور که گفتیم پیشنهاد خوبی برای از بین بردن شوره سر نیز خواهد بود. به منظور استفاده از این درمان طبیعی می توانید به صورت زیر عمل کنید.

  1. نصف لیوان سرکه را با نصف لیوان آب خنک ترکیب کنید.
  2. موهای خود را مثل همواره با یک شامپو معمولی یا شامپو ضد شوره بشویید و آبکشی کنید.
  3. در این مرحله محلول آب و سرکه را روی پوست و موی خود بریزید. دقت داشته باشید که باید این کار را طوری انجام دهید که سرکه تمام پوست سر شما را بگیرد. زیرا هدف پوست سر شماست.
  4. پس از حدود 10 دقیقه می توانید موهای خود را دوباره آبکشی کنید. اما در این مرحله نباید دوباره از شامپو بهره ببرید. اما در صورت تمایل استفاده از نرم نماینده مو مجاز خواهد بود.

با طی کردن این مراحل نه تنها به رفع شوره سر خود در مدت چند هفته یاری می کنید، بلکه می توانید باعث تعادل PH مو شده، کثیفی موجود در پوست و مو را از بین بیرید، خارش پوست را کم کنید و در نهایت اینکه موهای خود را صاف و براق کنید.

چه نوع شامپوهایی برای درمان شوره سر مناسب هستند؟

علاوه بر درمان شوره سر با سرکه می توانید از شامپوهایی که برای این مشکل طراحی شده اند، بهره ببرید. اغلب این شامپوها زمانی که شوره های شما در حد کم یا میانه هستند، به راحتی منجر به رفع مشکل پوسته شدن پوست سر خواهند شد. این شامل شامپوهایی خواهد شد که در ترکیبات خود دارای مواد زیر هستند.

  • کتوکونازول که یک عامل مهم ضد قارچ محسوب می گردد.
  • ماده ای به نام زینک پیریتیون که به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد قارچ در هد اند شولدرز و درمازینک موجود است.
  • شامپو ضد شوره حاوی سولفید سلنیوم منجر به رفع شوره می گردد.
  • شامپوهایی که دارای مقادیری از اسید سالیسیلیک یا ترکیب این ماده با گوگرد هستند.

نکته: شامپوها را با استفاده از نظر پزشک یا دستورالعمل برچسب شده روی سطح شامپو بهره ببرید. اگر یک نوع شامپو در کنترل شوره مؤثر بود، اما پس از گذشت مدتی اثرات آن از بین رفت، بهتر است شامپو مد نظر را با شامپوی دیگری تعویض کنید. بعضی از شامپوها نیز ممکن است پوست شما را در برابر نور حساس تر نمایند، بنابراین حتماً به نکات مهم هنگام استفاده از آن ها دقت و عمل کنید.

سایر روش های طبیعی درمان شوره سر

علاوه بر درمان شوره سر با سرکه و استفاده از شامپوهایی که به منظور رفع این عارضه فراوری می شوند، مواد طبیعی دیگری نیز وجود دارد که در رفع شوره بسیار یاری نماینده خواهند بود. گاهی اوقات برس زدن یا شست و شوی اشتباه باعث بروز این مشکل می گردد. اگر شوره سر دارید در هر بار شانه کردن موهای خود را از پوست سر به پایین با ضربات ثابت و محکم برس بزنید. این باعث می گردد روغن و پوسته های اضافی از پوست سر جدا گردد.

دقیقاً جایی که محل تجمع سلول های مرده پوست است، شوره سر ایجاد می گردد. پس احتمالاً باید شست و شوی مداوم سر را در دستور کار قرار دهید تا از باقی ماندن سلول های مرده بر سطح پوست خود جلوگیری کنید.

1.درمان شوره سر با روغن درخت چای

طبق تحقیقات صورت گرفته ثابت شده است که روغن درخت چای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی فراوانی دارد. این ماده بعلاوه می تواند به کاهش علائم شوره سر یاری کند. بر اساس یک آنالیز این روغن می تواند نتایج مناسبی را برای رفع درماتیت سبورئیک و شوره سر داشته باشد. البته این روغن ممکن است در بعضی از افراد باعث ایجاد حساسیت گردد. پس حتماً قبل از استفاده تست حساسیت به این ماده را روی پوست خود انجام دهید.

2. استفاده از آلوئه ورا برای درمان شوره سر

علاوه بر درمان شوره سر با سرکه و دیگر مواد طبیعی مثل روغن درخت چای، می توانید از آلوئه ورا برای رفع یا کاهش علائم این عارضه هم یاری بگیرید. آلوئه ورا هم مانند دو ماده دیگر دارای خواص ضد قارچی است که می تواند پوسته شدن سر را از بین ببرد. علاوه بر این آلوئه ورا با هر گونه عفونت قارچی پوست سر که باعث ریزش مو می شوند مبارزه خواهد نمود.

3. درمان شوره با مصرف آسپرین

در بخشی از این مطلب گفتیم که اسید سالیسیلیک تأثیر خوبی در از بین بردن شوره دارد. این یکی از ماده های اولیه موجود در آسپرین است که اتفاقاً خواص ضد التهابی را هم با خود به همراه دارد. اگر اسید سالیسیلیک در شامپوی شما وجود داشته باشد، می توانید پس از گذشت چهار هفته پس از استفاده، شاهد اثربخشی آن باشید. در غیر این صورت از آسپرین بهره ببرید. از سایر مواد مؤثر در درمان شوره سر موارد زیر خواهند بود.

  • جوش شیرین می تواند در از بین بردن شوره سر مؤثر باشد. به این منظور باید پوست خود را خیس کنید و مقداری از این ماده را روی پوست خود قرار دهید.
  • گفته می گردد روغن هایی مثل روغن زیتون و روغن نارگیل هم می توانند در رفع شوره مؤثر باشند. بنابراین می توانید از این دو ماده به شکل مکرر هم برای رفع این عارضه و هم بهبود کیفیت مو بهره ببرید.

نکته: در صورت عدم رفع مشکل می توانید از سایر روش های طبیعی رفع شوره استفاده نموده و یا در نهایت به پزشک مراجعه کنید.

دلایل ایجاد شوره سر

حالا که نحوه درمان شوره سر با سرکه سیب را متوجه شدیم، بد نیست به آنالیز علل بروز این مشکل بپردازیم. قبل از هر چیز باید بگوییم که شوره سر نه جدی است و نه مسری. پس نگرانی زیادی ندارد. تنها مشکل شوره سر به دلیل ایجاد ظاهر ناخوشایند در موها و کاهش اعتمادبنفس است که باعث می گردد افراد در پی درمان این عارضه باشند.

شوره اگر به صورت خفیف بروز پیدا کند و در همان بدو ظهور نشانه ها از پیشروی آن جلوگیری گردد، احتمالاً به راحتی درمان خواهد شد. مثلاً شوره های خفیف با یک درمان خانگی یا یک شامپوی ضد شوره ملایم به راحتی رفع می شوند. اما برای شوره های بیشتر درمان دارویی ضروری است. علاوه بر همه این موارد شوره یک عارضه عودنماینده است. به همین دلیل شناخت بعضی علل ممکن است در جلوگیری از بروز دوباره آن یاری نماینده باشد. علائم شوره شامل موارد زیر می شوند.

  • خارش سر
  • پوسته های روی سر هر چند به شکل جزئی
  • پوسته روی سایر نقاط صورت که ریشه فولیکول مو دارد، مثل سبیل و ابرو

معمولا شوره سر در فصل زمستان به دلیل خشکی هوا، خشکی پوست سر به دلیل شستن بیش از حد و حمام کردن با آب داغ بیشتر اتفاق می افتد. بنابراین درمان شوره سر با سرکه در این فصل پیشنهاد خوبی خواهد بود. به طور کلی از دلایل بروز این مشکل می توان به پوست تحریک شده چرب، درماتیت تماسی، حساسیت به محصولات مراقبت از مو، بیماری پوستی دیگر مثل پسوریازیس، اگزما و نوعی قارچ مخمر به نان مالاسزیا اشاره نمود. جالب است بدانید که افراد دارای ضعف سیستم ایمنی بدن مثل بیماران اچ آی وی و افراد دارای پارکینسون بیشتر مستعد بروز شوره سر هستند.

سخن آخر

واقعیت این است که شوره سر را نمی توان برای همواره از بین برد، اما می توان آن را تا حدود زیادی کنترل کرد. ادعاهای زیادی مبنی بر درمان شوره سر با سرکه وجود دارد. اگرچه این ادعاها منشأ غیرعلمی دارند، اما با توجه به خواصی که برای این ماده برشمردیم، می توان از مفید بودن آن برای پوست و مو مطمئن بود. از طرف دیگر استفاده از سرکه برای درمان مگر در موارد بسیار نادر و در زمان حساسیت پوستی هیچ مسئله ای را ایجاد نمی نماید و مهم تر از آن عوارض داروهای شیمیایی را هم ندارد. بنابراین اگر به مشکل شوره سر دچار هستید، می توانید از سرکه برای یک درمان موضعی بهره ببرید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 22 خرداد 1401 بروزرسانی: 22 خرداد 1401 گردآورنده: droidgamers.ir شناسه مطلب: 1580

به "3 راه درمان شوره سر با سرکه سیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 راه درمان شوره سر با سرکه سیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید