طرز تهیه برشتوک ساده و شکلاتی در منزل
به گزارش بازی های اندروید، برشتوک یک شیرینی ساده و خوشمزه است که به راحتی تهیه می گردد. به همین دلیل در این مطلب طرز تهیه دو نوع از این شیرینی معرفی خواهد شد.
جهت دریافت خدمات رنگ پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - برخلاف بیشتر شیرینی ها که برای تهیه آن به فر احتیاج داریم، برشتوک یکی از شیرینی هایی است که بدون فر تهیه می گردد. این شیرینی را می توان با ظاهر های متفاوتی آماده کرد، فقط کافی است که از چند قالب به شکل های مختلف بهره ببرید. این شیرینی برای پذیرایی در میهمانی ها و جشن تولدها مناسب است، به علاوه به عنوان شیرینی سفره هفت سین نیز هواداران بسیاری دارد. در ادامه طرز تهیه دو مدل ساده و شکلاتی برشتوک را توضیح می دهیم. با توجه به اینکه مواد اولیه مورد احتیاج برای این دو مدل تقریبا مشابه است، می توانید هر دو را همزمان درست کنید تا هنگامی که در ظرف می چینید دو رنگ شیرینی داشته باشید.
1. طرز تهیه برشتوک ساده
مواد مورد احتیاج برای تهیه این شرینی را در ادامه مشاهده می کنید.
مواد لازم | |
آرد سفید | 200 گرم |
آرد نخودچی | 50 گرم |
کره | 200 گرم |
پودر قند | 150 گرم |
هل | 2 قاشق چایخوری |
شکلات تخته ای برای تزیین | به میزان لازم |
رنگ پودری خوراکی برای تزیین | به میزان لازم |
چند نکته:
به جای کره می توانید از روغن جامد نیز بهره ببرید، اما میزان آن را باید به 175 گرم کاهش دهید.
به جای پودر قند، می توانید شکر را آسیاب کنید و استفاده نمایید.
هر قاشق غذاخوری پر از آرد یا شکر معادل 25 گرم است.
دستور تهیه:
آرد را درون یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت بسیار ملایم حدود 30 الی 45 دقیقه تفت دهید. توجه داشته باشید که نباید رنگ آرد تغییر کند، فقط باید خامی آن از بین برود.
- در ادامه آرد سفید را الک کنید.
- اکنون نوبت آرد نخودچی است. به طریق مشابه آن را تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد و سپس الک کنید.
اکنون هر دو آرد را با یکدیگر مخلوط کنید و کاملا بهم بزنید و مجددا روی شعله بسیار ملایم گاز قرار می دهید.
بلافاصله کره را اضافه می کنید. کره را باید مدتی پیش از استفاده از فریزر خارج نمایید تا به دمای محیط برسد.
- دائما مواد را بهم بزنید تا کره ذوب گردد.
- وقتی که کره ذوب شد و کاملا با آرد مخلوط شد، شعله را خاموش کنید.
- مخلوط آرد و کره را در ظرف دیگری بریزید تا خنک گردد.
- سپس پودر قند و هل را نیز به آن اضافه و مخلوط کنید تا یک دشت گردد.
- اکنون شیرینی را درون قالب سیلیکونی تک نفره ریخته و با دست یا پشت قاشق فشار دهید تا کاملا مواد منسجم گردد.
سپس شیرینی را به مدت 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
- سپس شیرینی را از یخچال خارج کنید و از قالب دربیارید.
- برای تزئین برشتوک، شکلات را به روش بن ماری ذوب نموده و درون مالد بریزید.
مالد را به مدت 10 الی 20 دقیقه در فریزر بگذارید تا کاملا سفت گردد.
اکنون شکلات ها را از مالد خارج کنید.
در صورت تمایل مقداری رنگ پودری خوراکی را در اندکی آب مقطر حل کنید و با استفاده از قلمو روی شکلات ها بزنید.
اکنون شکلات ها را روی برشتوک ها قرار دهید.
چند نکته:
آرد نخودچی به زمان تفت کمتری نسبت به آرد سفید احتیاج دارد، بنابراین تا زمانی باید حرارت ببیند که بوی خامی آن گرفته گردد.
هیچگاه آرد سفید و آرد نخودچی را برای تفت دادن با یکدیگر مخلوط نکنید، زیرا زمان تفت دادن آن ها متفاوت است.
هیچگاه از روغن مایع به جای کره استفاده نکنید، زیرا وظیفه کره یا روغن جامد مسنجم کردن آرد است و روغن مایع نمی تواند این کار را انجام دهد.
در صورتی که به قالب سیلیکونی دسترسی ندارید، می توانید از هر قالب دیگری بهره ببرید، به این صورت که قالب را اندکی چرب کنید و برشتوک را دورن آن بریزید، سپس برش بزنید و خارج کنید.
2. طرز تهیه برشتوک شکلاتی
برای تهیه برشتوک شکلاتی از مواد اولیه ای مشابه قبل استفاده می گردد، با این تفاوت که میزان 50 گرم از آرد سفید را کم کنید و به جای آن از 50 گرم پودر کاکائو بهره ببرید. طرز تهیه این نوع شیرینی به توضیح زیر است:
- به روال قبل آرد سفید و آرد نخودچی را جداگانه تفت داده و الک کنید، سپس با یکدیگر مخلوط کنید.
- اکنون پودر کاکائو را که از الک رد کنید و به آرد بیفزایید و مخلوط کنید.
- مواد را روی شعله بسیار ملایم اجاق گاز قرار دهید و بلافاصله کره را اضافه کنید.
- مابقی مراحل مانند قبل خواهد بود.
برای تزیین این شیرینی روش های متفاوتی وجود دارد، حتی می توانید برای تزیین روی آن علاوه بر شکلات از مغزجاتی مثل پسته، خلال بادام و... نیز بهره ببرید. می توانید هر دو نوع برشتوک را تهیه کنید تا هنگامی که در ظرف می چینید دو رنگ باشند و ظاهری بهتری پیدا نمایند. همچنین می توانید از مغریجات مختلف یا قالب های مختلف بهره ببرید تا تنوع بیشتری در ظاهر شیرینی ایجاد گردد. حتی می توانید از چند رنگ پودری خوراکی بهره ببرید. این شیرینی با وجود اینکه مواد اولیه زیادی احتیاج ندارد و روش پخت آسانی نیز دارد، اما از طعم بسیار خوبی برخوردار است، از اینرو می توانید به راحتی آن را برای میهمانی ها آماده و سرو کنید.
منبع: setare.com