لزوم ایجاد بازار منطقی برای محصولات فناورانه مقابله با کرونا
به گزارش بازی های اندروید، فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اهمیت استفاده از ضدعفونی کننده ها در پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید-19، عنوان کرد: محققان جوان ایرانی با اتکا به دانش درون زای کشور و با استفاده از ظرفیت های نوآورانه و خلاقانه توانسته اند مدل های جدید را در زمینه ضدعفونی کننده ها ارائه دهند.
به گزارش خبرنگاران، دکتر علیرضا زالی با حضور در نمایشگاه دستاوردهای فناورانه و دانش بنیان برای مقابله با کرونا و بازدید از غرفه ها، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ویروس کووید-19 برخلاف سایر عوامل بیماری زا ماندگاری بیشتری روی سطوح دارد، بیان نمود: به دلیل ثبات و پایداری این ویروس لازم است شکل های متفاوتی از گندزدایی به منظور پیشگیری بکار گرفته شود؛ به همین دلیل ضدعفونی کردن در دستور کار بسیاری از محافل عمومی به خصوص اداره جات، کارخانجات و کارگاه ها و حتی منازل قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه شاهد حضور 40 شرکت دانش بنیان هستیم و محققان جوان ایرانی با اتکا به دانش درون زای کشور و با استفاده از ظرفیت های نوآورانه و خلاقانه توانسته اند مدل های جدید را برای ضدعفونی و قالب های پیشگیرانه تعریف کنند.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران ضمن تشکر از رییس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری به علت ایجاد زمینه برای گسترش و توسعه این فناوری های نوین و حمایت از آنها، بیان نمود: یکی از نکات قابل توجه در تولید مواد ضدعفونی کننده، نداشتن آثار زیست محیطی است. همچنین این مواد نباید آثار مضر و زیان بار بیولوژیک برای افراد استفاده کننده به همراه داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،دکتر زالی اضافه کرد: نداشتن آثار خورندگی و تخریب محیط نیز از عواملی است که در جهت تولید این قبیل محصولات باید به آن توجه شود تا در دراز مدت مسائل اقتصادی ایجاد نکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص راهبرد این شرکت ها، اظهار کرد: محققان با بکارگیری امواج فرابنفش، فناوری پلاسما، تولید و تزریق گاز ازون و فناوری های نانوذرات، محصولات متنوعی تولید کرده اند که ضمن موثر و پایدار بودن و نداشتن آثار تخریبی بیولوژیک قادر به از بین بردن انواع آلودگی های میکروبی و ویروسی مانند ویروس کووید-19 هستند.
به گفته فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، در حال حاضر دانش فنی تمام این محصولات به بلوغ کامل رسیده و قابلیت عرضه و استفاده را دارند.
دکتر زالی با بیان اینکه درخواست تولیدکنندگان حاضر در این نمایشگاه تسریع در فرآیندهای صدور مجوز و استفاده بهینه از محصولات است، بیان نمود: ممکن است تعدادی از مراکز استفاده کننده از محصولات ضدعفونی از وجود این ظرفیت بالقوه مطلع نباشند؛ به همین منظور باید یک بازار منطقی مناسب برای آنها ایجاد کرد تا بتوانند محصولات خود را در راستای کاهش بار بیماری کرونا در کشور عرضه کنند.
وی با اشاره به معرفی محصولات با تنوع قابل توجه برای استفاده در ابعاد صنعتی، محیط های بیمارستانی و مناسب برای مصارف خانگی در این نمایشگاه، شرح داد: موجب افتخار و خوشبختی است که ظرفیت فعلی تحقیقاتی و علمی کشور به گونه ای است که تنها در یک مقطعی شاهد حضور 40 شرکت دانش بنیان هستیم که صرفا به صورت تخصصی در بحث تحقیق و تولید ضدعفونی کننده ها فعالیت دارند. تمام شرکتها با شروع بحران کرونا با یک جهش قابل توجه در تولیدات خود به میدان آمده اند.
نمایشگاه دستاوردهای فناورانه و دانش بنیان برای مقابله با کرونا با تلاش مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و با همکاری ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار گشت.
منبع: خبرگزاری ایسنا